uklanjanje Trajne Šminke

Lasersko uklanjanje trajne sminke

Laser je bio dokazana metoda za uklanjanje tradicionalnih tetovaža na telu, ali sada je pronašao drugu svrhu u uklanjanju stare ili neželjene trajne šminke.Potražnja za uklanjanjem trajne šminke je proporcionalna potražnji za tretmanom trajne šminke, što znači da je trenutno u porastu. Sa popularnošću PMU tretmana i nedostatkom propisa, postoji mnogo nesertifikovanih umetnika koji rade bez licence. Dakle, loš PMU je nešto što se dešava, nažalost.Takođe, iako bi trajna šminka trebalo da s vremenom izbledi, ponekad ostavlja neprivlačnu senku, pa je njeno uklanjanje neophodno.
remove-permanent

Koji PMU se može ukloniti laserom?

Lasersko uklanjanje trajne šminke je efikasno kod svih tretmana trajne šminke, odnosno uklanjanja tetovaže obrva, trajnog ajlajnera, mikropigmentacije skalpa ili tetovaže usana. Najčešće se koristi za uklanjanje mikroblejdinga i puderastih obrva, kao i za druge slične tretmane tetoviranja obrva.

Vaša kozmetička tetovaža mora biti stara najmanje 6 meseci da biste je uklonili. Pigment je previše intenzivan u prvih 6 meseci i postoji rizik od ožiljaka ako se tretira laserskim uklanjanjem trajne šminke.

Kako se pripremiti za lasersko uklanjanje?

Evo stvari koje treba da izbegavate da biste se pravilno pripremili za lasersko uklanjanje trajne šminke:

 • Vaša koža ne sme biti preplanula ili opečena na suncu.
 • Trebalo bi da budete pravilno hidrirani.
 • Izbegavajte brijanje, depilaciju voskom i piling područja.
 • Nemojte uzimati aspirin ili antiinflamatorne lekove, jer oni ponekad mogu povećati krvarenje.

Kako funkcioniše lasersko uklanjanje trajne šminke?

Laserski zrak razbija čestice pigmenta emitujući kratke impulse svetlosne energije. Čestice pigmenta se razbijaju i apsorbuju u telu. Ovo se radi u nekoliko sesija, a sa svakim tretmanom, čestice se dodatno razbijaju, čineći kozmetičku tetovažu manje vidljivom.

Koliko sesija laserskog uklanjanja trajne šminke mi je potrebno?

Broj sesija zavisi od različitih faktora, kao što su koliko je tetovaža zasićena, koliko je stara (tj. da li je već izbledela ili ne) i karakteristike vaše kože i sistema.

Dakle, bez obzira da li želite da uklonite staru, neželjenu tetovažu obrva, trajnu olovku za oči ili olovku za usne, možete očekivati od 2 do 10 sesija. Trajnu šminku je mnogo lakše i brže ukloniti nego tradicionalnu tetovažu jer se pigmenti ubacuju plitko u kožu, ali neki nekvalifikovani PMU umetnici stavljaju pigment previše duboko, što otežava uklanjanje.

Neki ljudi vide odlične rezultate nakon samo 2 sesije, dok se neko ne može potpuno otarasiti tetovaže čak ni nakon mnogo sesija, posebno ako ima crvenu boju.

Nega nakon laserskog uklanjanja trajne šminke

Pratite ove savete nakon svakog tretmana laserskog uklanjanja trajne šminke, da biste izbegli komplikacije i postigli najbolje moguće rezultate:

 • Održavajte tretirano područje čistim i suvim tokom prva 3 dana.
 • Od 3. dana koristite hidratantnu kremu da biste pomogli da rana brže zaceli i da biste smanjili svrab.
 • Nemojte dirati kraste ako želite da izbegnete ožiljke.
 • Izbegavajte toplotu, toplu vodu, jako znojenje, plivanje i izlaganje suncu.
 • Ostanite hidrirani.
 • Izbegavajte vodu pod visokim pritiskom.
 • Izbegavajte alkohol i pušenje.

NEWSLETTER

Pratite me kako biste bili u toku sa najnovijim trendovima u trajnoj šminki, korisnim savetima za negu kože i informacijama o mom online programu. Pridružite se mojoj zajednici predivnih žena koje žele da istaknu svoju lepotu i ostvare uspeh u poslu.

 
You have been successfully Subscribed! Ops! Something went wrong, please try again.
logo

© 2022 All Rights reserved by Nataša Marinković

hr