Mikroblading obrve su prvi put prezentovane pre oko 25 godina širom Azije.i Istorija Microbladinga nije dobro dokumentovana na ostalim kontinentima, a nije pomoglo ni to što je tretman imao toliko različitih imena: mikrostroking, tetoviranje perjem, tetoviranje obrva, „japanska metoda“, perje, šišanje… lista se nastavlja. U Aziji je tehnika sazrevala dok su umetnici eksperimentisali sa različitim obrascima obrva, alatima i tehnikama nanošenja.

Prvobitno, mnogi umetnici bi ukrštali dlačice u obliku “x”, jer se prirodno dlake ukrštaju. Međutim, to bi ozledilo kožu i izgledalo bi manje prirodno. Danas, većina umetnika se uči da nikada ne ukršta dlake.

Danas su naprednije tehnike poput “3D obrva” popularne širom sveta. Novije tehnike se još uvek inoviraju u Aziji, kao što je “6D obrva” umetnikaDavid Zhang.

U poslednjih nekoliko godina, mikroblejding je imao nalet popularnosti širom Evrope. U 2015, mikroblejding je konačno uhvatio i pretekao „trajnu šminku“ u Google pretragama:
Blogeri i Jutjuberi su počeli da eksperimentišu sa ovom procedurom, dok su novi umetnici počeli da reklamiraju svoje radove i po prvi put postavljaju veb stranice. Godine 2016, mikroblejding je imao svoju prvu mejnstrim podršku, kada je glumica Bela Torn posetila Microblading LA studio i priču su preneli praktično svi mediji o lepoti.

Istorija mikroblejdinga je vrlo kratka, ali njegova budućnost izgleda veoma svetla.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

NEWSLETTER

Pratite me kako biste bili u toku sa najnovijim trendovima u trajnoj šminki, korisnim savetima za negu kože i informacijama o mom online programu. Pridružite se mojoj zajednici predivnih žena koje žele da istaknu svoju lepotu i ostvare uspeh u poslu.

 
You have been successfully Subscribed! Ops! Something went wrong, please try again.
logo

© 2022 All Rights reserved by Nataša Marinković

hr