Ko bi trebao izbegavati trajnu šminku

Dok je trajna šminka odlična za većinu ljudi, neki pojedinci nisu pogodni za ove tretmane. Pažljivo pročitajte sledeće kontraindikacije za trajnu šminku da biste procenili da li ste kvalifikovani kandidat, jer se one primenjuju na sve naše procedure trajne šminke: mikroblejding, puder obrve, kombinovane obrve,trajna šminka usana, trajna šminka kapaka.

Neprihvatljivo bez izuzetka

Pojedinci mlađi od 18 godina
Ne možemo raditi Trajnu Šminku nikome mlađem od 18 godina, čak ni uz pristanak roditelja.

Žene koje su trudne ili doje
Kako tijelo prolazi kroz hormonalne promjene, sklonije je infekcijama. Vaša koža se može promijeniti, a rezultati mogu biti nepredvidivi.

Osobe sa pejsmejkerom ili velikim srčanim problemima
Koristimo epinefrin, kao sredstvo za umrtvljivanje, koje može povećati broj otkucaja srca što može uzrokovati aritmije.

Osobe sa virusnim infekcijama i/ili bolestima
Rizik od razvoja infekcije je veći kod osoba sa oslabljenim imunološkim sistemom.

Osobe sa lupusom
Rizik od razvoja infekcije je veći kod osoba sa oslabljenim imunološkim sistemom.

Osobe koje su podvrgnute transplantaciji organa
Rizik od razvoja infekcije je veći kod osoba sa oslabljenim imunološkim sistemom.

Pojedinci sa bilo kojom vrstom “stanja kože” na ili u blizini područja tretmana
Ekcem, dermatitis, rozacea, psorijaza ili bilo koje od ovih stanja kože mogu ugroziti površinu i teksturu kože. Procedura koja se izvodi na koži s ovim tipom stanja može imati slabe rezultate.

Osobe koje su alergične na metal i boju
Koristimo male iglice i pigmente koji mogu sadržavati neke metale i boje.

 

Ispunjava uslove uz odobrenje doktora i napomenu

Osobe koje se podvrgavaju hemoterapiji
Iako je trajna šminka odlična za poboljšanje vašeg izgleda, potrebna nam je liječnička napomena kako bismo obavili proceduru za svakoga tko je podvrgnut hemoterapiji. Nakon što dobijete odobrenje od svog onkologa, možemo zakazati vaš termin. Trajna šminka je odlično rešenje za osobe koje su preživele cancer.

Osobe sa dijabetesom
Važno je da je vaše stanje stabilno i pod kontrolom. Molimo Vas da se posavetujete sa Vašim lekarom i dostavite nam lekarsku napomenu.

Osobe sa oboljenjem štitne žlezde
Boja vaših obrva može brže izbledeti kada se uzimaju s određenim lekovima za štitnjaču.

Osobe sa glaukomom
Rizik od razvoja infekcije oka je veći.

Osobe sa visokim krvnim pritiskom
Vaš krvni pritisak mora biti u stabilnom stanju. Možda ćete imati nešto veće krvarenje od uobičajenog. Prekomerno krvarenje tokom postupka može razrediti i izbaciti boju pigmenta i dovesti do loših rezultata.

Pojedinci koji imaju bilo kakvu nesigurnost u vezi sa svojim već postojećim stanjima ili su pod nadzorom lekara, molimo vas da se posavetujete sa svojim lekarom pre zakazivanja termina i dostavite nam lekarsku napomenu.

Prihvatljivo na osnovu pojedinačnih slučajeva

Pojedinci sa već postojećom tamnom tetovažom obrva ili trajnom šminkom
Tetovaža ili trajna šminka moraju biti dovoljno lagani da možemo crtati poteze dlačica. Molimo svakoga sa prethodnom tetovažom obrva da nam pošalje e-mail na trajnasminka@natasamarinkovic.me sa slikom svojih obrva bez šminke, kako bismo mogli da procenimo.

Pojedinci koji su alergični na lidokain ili epinefrin
Naš najčešće korišćeni anestetik su lidokain i epinefrin, tako da ako ste alergični na njega, nećemo moći da ga koristimo tokom procedure; međutim, i dalje ćete imati opciju da nastavite, ali bez sredstva za umrtvljivanje da biste smanjili bol.

Pojedinci sa masnom kožom
Oni sa veoma masnom kožom ne ispunjavaju uslove za mikroblejding. Puder Obrve se preporučuju za ovaj tip kože. Oni sa manje masnom ili kombinovanom kožom mogu razmotriti kombinaciju mikroblejdinga i efekta pudera, poznatu kao kombinovane obrve. PMU umetnik će na kraju odlučiti da li može da izvrši mikroblejding na vašoj koži.

Pojedinci koji su skloni herpesu
Ako ste skloni herpesu, crvenilo usana može dovesti do izbijanja i gubitka pigmenta. Morate početi da uzimate antivirusne lekove, koje vam je propisao lekar, 48 sati pre tretmana da biste sprečili izbijanje.

Osobe sa tamnim usnama ili sklone hiperpigmentaciji
U nekim slučajevima ne možemo raditi preko tamnih usana osoba sklonih hiperpigmentaciji. Zbog hiperpigmentacije koja postaje tamnija. Molimo sve koji imaju tamne usne ili su skloni hiperpigmentaciji da nam pošalju e-poštu sa slikom svojih usana i okolnog područja usana bez šminke, kako bismo mogli da procenimo.

Pojedinci sa kožom oštećenom od sunca
To može dovesti do lošeg zadržavanja pigmenta.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

NEWSLETTER

Pratite me kako biste bili u toku sa najnovijim trendovima u trajnoj šminki, korisnim savetima za negu kože i informacijama o mom online programu. Pridružite se mojoj zajednici predivnih žena koje žele da istaknu svoju lepotu i ostvare uspeh u poslu.

 
You have been successfully Subscribed! Ops! Something went wrong, please try again.
logo

© 2022 All Rights reserved by Nataša Marinković